Åsted ådal – Et besøg værd.

Danmarks Naturguide var på en tur til Åsted ådal med to studerende, fra Natur- og kulturformidlings uddannelsen i Hjørring.

Vi oplevede mange spændende dyr og insekter på den ene af de 3 ruter, der fører dig igennem det fantastiske område Åsted ådal, som er beliggende mellem Hjørring og Frederikshavn ved den lille by Ravnshøj.

I ådalen kan du bl.a. opleve rådyr, stålorme, grøn sandspringere, blankplettet tandbuk, firben og mange forskellige sommerfuglearter som aurora, storplettet perlemorsommerfugl m.fl. Der er også mange fuglearter i området.

Åsted ådal er også et godt sted at sanke til det nordiske køkken, her kan du bl.a. finde revling, blåbær, æbler, mirabeller, hasselnødder, enebær og mange forskellige svampe, når sæsonen er til det. Du kan også finde nogle spændende orkidé arter derude. Der er lidt for en hver smag.

De 3 ruter har hver sin charme og du kan skifte mellem dem på vejen rundt.

Den blå rute er den længste på ca 5,3 kilometer. Her kommer man igennem det bakkede terræn og oplevelser skovens brede biodiversitet.

Den røde rute er ca. 4,2 kilometer lang og fører dig langs med Åsted å, og hvis du er heldig kan du både se isfuglen og vandstæren.

Den gule rute er omkring 3,3 kilometer og her kommer man både ind i skoven, men også ud på mark og eng, hvor de mange sommerfugle flyver omkring.

Du kan læse mere om Åsted dal her. Det er helt klart et besøg værd.

Kim arbejder til dagligt på Nordeuropas største akvarie - Nordsøen Oceanarium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *