Flora og Fauna Planter

Hvidmelet gåsefod

En plante som du tænker bare er til besvær i din have, og som de fleste anser som ukrudt er Hvidmelet gåsefod, men du kan spise dig ud af problemet, planten er nemlig spiselig. Ja du hørte rigtigt, du kan spise den.

Hvidmelet gåsefod er en 25-80 cm et-årig plante, stænglen er grøn og rødlig. Bladene har forskellige former, de øverste ægformede og buttet tandede, hvor i mod de nederste er mere aflange. Planten indeholder mere jern og protein end kål og spinat, ydermere indeholder den også B1-vitamin og calcium.

Hvad kan planten så bruges til?

Der er mange muligheder, du kan bruge stænglerne som aspagres, spinat, de kan også bruges rå i salater. Du kan sylte de unge skud, på samme måde som du vil sylte agurker m.m. altså med eddike, salt, sukker og peber. Du kan stege eller smørdampe blomsterstanden både før, under og efter blomstringen.

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.