Vidste du at verdens ældste dyr kan findes i Danmark?

Molboøsters er konstateret til at være det ældste dyr i verden. 507 år er rekorden for denne store musling, som kan findes på de danske kyster. Muslingen kan blive op til 12 cm. Den 507 år gamle musling, blev fundet på et togt til Island i 2006, hvor den blev frosset ned, da forskerne ikke tænkte over at dyret kunne være så gammel. Men ved nærmere undersøgelser viste det sig, at muslingen højst sandsynligt var født i året 1499.

Navnet Molboøsters kunne man forestille sig, stammer fra molboerne som eftersignende skulle være tykpandet, ud fra de gamle fortællinger om molboerne.

En molbohistorie

“Der var krig i Danmark og fjenden nærmede sig Mols, alt af værdi måtte bringes i sikkerhed. Men hvor skulle molboerne gemme kirkens kostbare klokke? En af molboerne foreslog “Vi sejler ud og sænker den i vigen.” Men da de var kommet ud på vandet, kom én i tanke om, at de da var nød til at kunne finde klokken igen, når krigen var forbi.
“Det er ingen problem, vi skærer bare et mærke i båden, der hvor vi kaster klokken ud, så kan vi finde klokken ved hjælp af mærket, når krigen er forbi.”

Molboøsters (Arctica islandica)