Stor strandsnegl (Littorina littorea)
Mange ser strandsneglen(Littorina littorea) som et ikke spiseligt dyr men hvis man har været i Frankrig eller Spanien, så har man om muligt stødt på disse snegle, på diverse markeder.
Du finder ofte sneglene på store sten, tang m.m. i vandkanten på de danske strande.
Man skal ca. bruge 15-20 snegle pr. person.
HUSK at skylle og rense dem i alm. postevand inden du koger dem, Det gøres ved at “gnubbe” dem mod hinanden.
Kog vand og kom sneglene i. Lad dem koge 4-6 minutter sammen med nogle skiver hvidløg, ramsløg eller hvad du nu synes, nogle tilsætter også lidt eddike. Lad dem derefter afkøle i “lagen” til de er serverings lune.
Tip;
Hvis du har friske Ramsløg kan du nemt lave en Pesto til at dyppe dine snegle i. Ellers kan hvidløgs smør med persille og være helt fantastisk 🙂
Derudover kan du også bruge sneglene til en skaldyrsalat.
God jagt og Velbekomme.
- Prep Time: 2h
- Cook Time: 6h
- Total Time: 3h
- Serves: 1
- Category: Mad, Opskrifter
Ingredienser
- 20 Strandsnegle
- 1 Hvidløg, Ramsløg eller hvad du nu synes.
Fremgangsmåde
- Man skal ca. bruge 15-20 snegle pr. person. HUSK at skylle og rense dem i alm. postevand inden du koger dem, Det gøres ved at "gnubbe" dem mod hinanden. Kog vand og kom sneglene i. Lad dem koge 4-6 minutter sammen med nogle skiver hvidløg, ramsløg eller hvad du nu synes, nogle tilsætter også lidt eddike. Lad dem derefter afkøle i "lagen" til de er serverings lune.