Stor strandsnegl (Littorina littorea)

Mange ser strandsneglen(Littorina littorea) som et ikke spiseligt dyr men hvis man har været i Frankrig eller Spanien, så har man om muligt stødt på disse snegle, på diverse markeder.

Du finder ofte sneglene på store sten, tang m.m. i vandkanten på de danske strande.

Man skal ca. bruge 15-20 snegle pr. person.

HUSK at skylle og rense dem i alm. postevand inden du koger dem, Det gøres ved at “gnubbe” dem mod hinanden.

Kog vand og kom sneglene i. Lad dem koge 4-6 minutter sammen med nogle skiver hvidløg, ramsløg eller hvad du nu synes, nogle tilsætter også lidt eddike. Lad dem derefter afkøle i “lagen” til de er serverings lune.

Tip;

Hvis du har friske Ramsløg kan du nemt lave en Pesto til at dyppe dine snegle i. Ellers kan hvidløgs smør med persille og være helt fantastisk 🙂

Derudover kan du også bruge sneglene til en skaldyrsalat.

God jagt og Velbekomme.

 

 

  • Prep Time: 2h
  • Cook Time: 6h
  • Total Time: 3h

Ingredienser

  • 20 Strandsnegle
  • 1 Hvidløg, Ramsløg eller hvad du nu synes.

Fremgangsmåde

  1. Man skal ca. bruge 15-20 snegle pr. person. HUSK at skylle og rense dem i alm. postevand inden du koger dem, Det gøres ved at "gnubbe" dem mod hinanden. Kog vand og kom sneglene i. Lad dem koge 4-6 minutter sammen med nogle skiver hvidløg, ramsløg eller hvad du nu synes, nogle tilsætter også lidt eddike. Lad dem derefter afkøle i "lagen" til de er serverings lune.
Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.