Brændenældesuppe

Når det bliver forår kommer der nye friske brændenælde skud op af jorden. De har en helt fantastisk smag og står ofte lige ude i haven, så hvorfor ikke bruge dem til noget fornuftigt? Du kan også til efteråret/vinter samle dig et forråd af brændenældeskud og blade så du har lidt natur mad til vinteren over, de kan sagtens fryses. 🙂

  • Category:

Ingredienser

  • 150 g Brændenældeskud & blade
  • 10 - 12 dl Vand
  • 1 Finthakket løg, du kan også bruge Ramsløg fra naturen men pas nu på at det ikke er liljekonval, den er nemlig meget giftig.
  • 2 Bouillonterninger

Fremgangsmåde

  1. Hak det hele og steg i olie. når du mener det har fået nok hælder du vand på, og lader det koge 10 minutter. Du kan også komme lidt hakkede kartofler eller gulerødder i for at give lidt mere fylde til retten. Velbekomme :)
Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.