Hyben og æbel marmelade

Det er en marmelade der tager rigtig lang tid at lave fordi hvert evig eneste hyben skal renses, men det er også en rigtig populær marmelade. Jeg gav et glas til mine forældre og de fortalte mig, at den var væk i løbet af få uger. Nogen vil måske lave marmeladen en enkelt gang og derefter aldrig lave den igen, men jeg synes smagen til sidst er så berigende at jeg kommer til at lave flere liter af denne marmelade hvert år.

Ingredienser

  • 500 g hyben (renset vægt)
  • 500 g syrlige æbler
  • 2 dl vand
  • 450 g sukker
  • 1 tsk citronsyre
  • Atamon til at skylle dit marmelade glas i

Fremgangsmåde

  1. Du renser hyben ved at åbne dem og grave kernerne ud. Hvad de fleste ved er, at det inden i kan give kløe, derfor foreslår jeg dig at bruge gummihandsker. Et lille tip: Du kan med fordel dele hyben i 4 med det samme, da du skal bruge kvarte stykker, og så er det nemmere at skubbe kernerne ud.
  2. Hyben skæres i kvarte.
  3. Æblerne skylles og skæres i små stykker, ligesom hvis de skulle bruges til frugtsalat. Jo større stykker des større klumper kan din marmelade få.
  4. Kog frugterne i vandet til de er møre.
  5. Rør sukker og citronsyre i.
  6. Lad marmeladen koge til den er jævn.
  7. Vil du have en marmelade helt uden klumper kan du med fordel bruge en stavblender til at blende frugterne.
  8. Hæld marmeladen på rene og atamonskyllede glas, så kan den gemmes vinteren over.
Carina Bjørn Marcussen
Carina er Natur- & Kultur studerende med en passion for naturens skatkammer. Hun elsker lange gåture og naturens æstetik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.