Julesnaps

Julefrokost. Er du klar?
Noget der er populært på bordet med al den lækre mad er selvfølgelig snaps.  Endnu bedre er hjemmelavet snaps. Så se endelig at komme igang med dem nu. Jeg siger dig, du bliver populær hvis du tager din egne hjemmelavede snapse med.

 

Snapsen får en dejlig duft af jul. Stjerneanis, appelsin, nelliker og kanel giver sammen en fantastisk julestemning når du åbner glasset.

Ingredienser

  • ½ Muskatnød
  • ½ vaniljestang, flækket og åben
  • 1 økologisk appelsin, kun skallen
  • 2 stjerneanis
  • 3 kanelstænger af 3cm
  • 4 kardemommekapsler
  • 5 hele mandler
  • 8 nelliker
  • 0,7L Vodka eller klar snaps
  • 1 tbsp. Rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Put alle ingredienserne i et stort syltetøjsglas. Hæld klar snaps eller vodka over.
  2. Lad din snaps trække et mørkt sted i et par dage. Når du synes smagen er passende filtrerer du snapsen.
  3. Lad appelsinskallen blive tilbage og lad snapsen trække 1-2 uger mere. Jo længere tid du lader skallen blive i, desto kraftigere bliver smagen.
  4. Når du igen har bedømt din snaps til at være klar, hælder du snapsen på flaske.
Carina Bjørn Marcussen
Carina er Natur- & Kultur studerende med en passion for naturens skatkammer. Hun elsker lange gåture og naturens æstetik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.