Skvalderkålssalat (Aegopodium podagraria)

Skvalderkål er en flerårig skærmplante, som de fleste haveejere ikke bryder sig om, men hvorfor ikke udnytte denne vitaminrige plante til noget nyttigt.

Skvalderkål anses som et brugbart middel mod gigt, ofte podagra, deraf det latinske navn Aegopodium podagraria.

Når planten kommer frem i marts-april måned, skal du plukke de friske lysegrønne skud.

Skudene kan bruges i salater sammen med mælkebøtter og den smukke hvide blomst, bellis som man ofte ser i parker og haver. Blomsterne kan bruges som pynt oven på salaten, men kan også spises.

Du kan også bruge skvalderkål som en erstatning for spinat, eller som supplement til din ramsløg pesto, måske kunne du tænke dig at lave en skvalderkål pesto?

Du kan finde opskriften på hvordan man laver pesto under opskrifter ved at vælge artiklen Ramsløg Pesto

  • Cook Time: 30m
  • Total Time: 30m

Ingredienser

  • 50 Friske skvalderkålskud.
  • 50 Friske mælkebøtteblade
  • 20 Bellis blomsterhoveder ca. 20-30
  • 1 pinch Salt & peber
  • 1 dash Olivenolie (Andet olie kan også bruges)
  • 1 tsp. Sesamfrø (Du kan riste dem først, for at få en mere markant smag)

Fremgangsmåde

  1. Skyl bladene grundigt. Pas dog på med at skylle Bellis blomsterne da de nemt kan klamme sammen og lukke sig. Bland alle ingredienserne i en skål og kom de fine hvide Bellis blomster på til sidst, de giver en flot finish. Velbekomme.
Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.