Slåenrom

 

Slåen(Prunus spinosa) er en op til 3 meter høj busk med flotte hvide blomster, som vokser de fleste steder i Danmark.

Slåen buskens bær minder om små blommer i udseendet men de er bitre og tørre din mund ud når du bider i dem. Dog er slåen i frosen tilstand helt forrygende.

Ingredienser

  • Slåen
  • Varmt vand
  • Sukker
  • Rom

Fremgangsmåde

  1. Tag dine slåen og kom dem i en krukke, skål eller ligende. Hæld derefter kogende vand over dem, så det dækker bærene. Lad det trække et døgn, dernæst hældes saften over i en gryde og koges let op, hvorefter det hældes over bærene igen. Denne proces gøres i 5 dage.(Ikke længere end det, da der kan komme blåsyre fra stenene.) Dernæst tilsættes sukker som koges let op med saften(Du bestemmer selv mængden af sukker.) Til sidste når det hele er afkølet tilsættes 2 dl Rom til 1 liter saft. God fornøjelse.
Carina Bjørn Marcussen
Carina er Natur- & Kultur studerende med en passion for naturens skatkammer. Hun elsker lange gåture og naturens æstetik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.