Solbær marmelade

Jeg stod en dag, og havde inviteret et par venner  på besøg, og jeg havde lovet kage. Jeg havde lidt gammelt rugbrød til overs, så jeg lavede en af mine favoritter. Rugbrødslagkage. Til Rugbrødslagkage skal man bruge solbærsyltetøj, og jeg var så heldig at have fået flere kg frosne bær med hjem fra mine forældre. Så på en aften lavede jeg lagkagebunde og marmelade, og kagen blev dagen efter rigtig god.

 

Sådan gjorde jeg:

Ingredienser

  • 1 kg frosne solbær
  • 500 g sukker
  • 1 vanillestang
  • 2 tsk rød melatin
  • atamon til glasene

Fremgangsmåde

  1. Kom de frosne bær i en gryde sammen med vanille og sukker og lad det tø op i ca. 30 min.
  2. Tænd kogepladen på lav varme til solbærerne er tøet helt op.
  3. Skru langsomt op for blusset til det når kogepunktet.
  4. Lad koge i 5 min.
  5. Bland melatinen i under omrøring og lad det koge i endnu 2 min.
  6. Husk at tage vanillestænger ud før du hælder på glas. Er du ikke så glad for klumper kan du med fordel blende marmeladen med en stavblender.
  7. Hæld på skoldede glas også vasket i atamon, og nyd din hjemmelavede marmelade på brød, i kage eller til ost.
Carina Bjørn Marcussen
Carina er Natur- & Kultur studerende med en passion for naturens skatkammer. Hun elsker lange gåture og naturens æstetik.