På skovsyretur i Nationalpark Thy

Skovsyre i skovbunden, taget i Nationalpark Thy

En dejlig dag i Maj, valgte vi at prøve en guidet tur i Nationalpark Thy med temaet:

“NATURMAD I NATIONALPARK THY: SKOVSYRE”

Vi kan da roligt sige at vores forventninger var skruet helt i vejret, da vi jo ved at skovsyre er en fantastisk alsidig plante.

Turen startede med at vi lige skulle finde stedet, det ligger nemlig så godt gemt af vejen at man i brochuren kun får af vide at mødestedet er ved P-pladsen ved Isbjerg, og det kan godt være en udfordring hvis man ikke lige er stedkendt. Men GPS’en kan få dig langt og så er det bare lige rundt om hjørnet.

Da vi kommer frem til mødestedet, bliver vi taget imod af den flinke guide Mie, som byder os velkommen.

Efter lidt tid ankom resten af deltagerne til turen, som kom op på knap 30 deltagere, hvilket vi personligt syntes var et ret godt fremmøde.

Da alle var mødt, begyndte vi en kort gåtur ned mod den bålplads, hvor selve spisningen skulle foregå. Under gåturen viste guiden hvor der var skovsyre i skovbunden.

På bålpladsen var der allerede gjort klar til at kunne smide en ørred på grillen, og ellers havde Mie sørget for en masse lækkert tilbehør som befandt sig udmærket i temaet skovsyre. Her kunne vi dog godt have tænkt os at der havde være lidt mere gennemgang af de enkelte dele, med en forklaring af skovsyren og dens anvendelser, men nu er vi jo også ret natur nørdede her på redaktionen.

Da spisningen var førdig skulle vi lige ud og gå en lille tur op på det der i området kaldes “Isbjerget”, ja vi fandt ud af at det rigtige isbjerg vi havde ledt efter tidligere, slet ikke var et isbjerg… Nå, men vi fik en lille vandring ud af det, hvor vi kom frem til en lille rydning, hvor vi kunne sidde og nyde vores kaffe til en mildest talt fantastisk udsigt.

Efter kaffen var der en lille historie fra lokalområdet (Den sparer vi jer for, for der er jo ingen der kan lide spoilers) og så var aftenen ellers forbi.

Vi her på redaktionen synes det var en rigtig fin aften, men vores nørdede underbevidsthed kunne godt have tænkt sig lidt mere informationer om temaet, altså skovsyren.

Så alt i alt vil vi klart anbefale at tage på en tur i Nationalpark Thy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.