Sort sol i Sønderjylland

Vi tog i midten af oktober, en tur til Tønder for at opleve fænomenet Sort sol, hvor flere tusinde stære overnatter i rørskoven omkring Tønder marsken. Vi kørte til Aventoft og parkerede på P-pladsen ved Calle. Her kunne man gå bagom forretningen og hen til deres vareudlevering og forsætte et godt stykke hen ad en sti, hvor der var får på begge sider. Til sidst skulle man over en lille bro som førte op til diget, hvor det hele fandt sted. Husk at komme i god tid. Vi var der 17:30 og omkring kl. 18:00 begyndte de første fugle at vise sig. Ydermere var der rig mulighed for rovfugle, vi så både havørn, blå kærhøg, tårnfalk, spurvehøg. Der kom også mange andre arter forbi bl.a. Sølvhejre, andefugle og gæs i store mængder. Kl. 19 var det hele ved at være ovre og vi vendte hjem ad.

Næste dag kørte vi tidligt afsted for at se “stærene vågne” Her er det også en god ide at komme i god tid, for det tager ikke mere end 10 minutter før det hele er slut. 7:30 stod vi klar, kl. 8:00 skete det, 500.000 stære fik luft under vingerne og sikke en larm det gav, da de lettede.

Du kan opleve sort sol flere steder i landet, men jeg må sige at på denne lokalitet, får man virkelig en fantastisk oplevelse.