Flora og Fauna Generelt Svampe

Syltede svampe

Når man sylter er det kun fantasien der sætter grænser, men her får du en af de opskrifter som jeg bruger når jeg sylter svampe.

Ingredienser:

250-500g svampe, det kan være alt lige fra kanteraller til karl johan m.fl.

2.5 dl Eddike

1 dl Æblecider eddike (Brug 1 hakket æble hvis du ikke har Æblecider eddike)

1 teske salt

10 peberkorn (én teske stødt peber hvis du ikke har peberkorn)

5 spiseske sukker. (Kom i efter behov, nogle kan lige deres eddikelage mere sød.)

1 hakket rødløg

Timian (tørret eller frisk)

Fremgangsmåde:

Kom eddike i en gryde. Varm til sukker og salt er opløst.

Tilsæt derefter de ovenstående ingredienser og smag til.

Lad eddikelagen køle af og tilsæt svampene. Nogen koger også svampene med nogle minutter.

God fornøjelse.

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.