Fattigmands-cognac

Dette er en af de mere simple opskrifter, for alt du i realiteten skal bruge er agern fra et egetræ.

Agern kan høstes i september-oktober måned, de skal helst være brune, men du kan også høste nogle af de grønne og lade dem tørre.

Derefter kommer du dem på glas og dækker dem med alkohol.

Omkring 20 agern skulle være nok, du kan altid selv bestemme om der skal noget andet spændende i, men start nu med grundessensen, for den skal stå meget længe. 🙂

Nu til den nemme del, for nu skal den gemmes væk i mindst 6 måneder, gerne flere år!

Du kan også prøve dig frem med tørt egetræ, hvis du kender nogen som har noget eg de lige har fældet er det en god idé ikke at bruge den del, der har været tæt på motorsaven, snit dig nogle træspåner fra midten af stykket og kom det på flaske og overhæld det med alkohol og lad det stå lige så længe, som sagt, gerne flere år!

Ingredienser

  • 20 Agern

Fremgangsmåde

This recipe has no instructions

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.