Klit-Rose bjesk

Klit-rose bjesk

I juni-juli måned begynder den smukke klit-rose at blomstre, men det er først i midt august-september at bærrene er modne til at fremstille kryddersnaps af klit-rosens dejlige sorte hyben.

Danmarks naturguides opskrift:

50 bær tørres 2-3 dage. Derefter kommes de på en flaske Brøndums akvavit eller vodka, det er hvad man selv ønsker, jeg bruger dog Brøndums. Nu skal den stå 30 dage og må gerne rystes en gang i mellem. Efter 30 dage, filtreres den og der tilsættes 1 dl mørk sirup.

Nogle fortynder gerne deres klit-rose bjesk, men jeg synes dog at denne blanding er helt perfekt, og derfor fortynder jeg den ikke.

Klit-rose er relativt sjælden, men kan dog findes over hele landet, tæt ved kysten. Dog ser det ud til at vestkysten er her hvor der vokser flest.

 

 

 

Foto: Sten Porse https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:Sten

Ingredienser

This recipe has no ingredients

Fremgangsmåde

This recipe has no instructions

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.