Blåbær marmelade

Blåbær vokser over det meste af Danmark og du kan finde den på fugtig og mager jordbund i skove og på heder. Blåbær er en dværgbusk som bliver mellem 15 og 45 cm høj. Du kan kende blåbær på de kantede grene og savtakkede blade. Allerede fra julimåned modnes bærene og du kan samle dem helt hen i august til september.

Blåbær kan ofte forveksles med mose-bøllebær, husk at blåbær er røde indeni hvor at mose-bøllebær er klare.

Nu til opskriften:

200 gram blåbær skylles og rengøres og kommes i en kasserolle.

80-100 gram sukker tilsættes.

1-2 dl vand, bærene skal bare være let dækket.

En smule citron til at skabe lidt syrlighed

1 teske vaniljesukker.

Kog massen ind til der er meget lidt væde tilbage. Det kan tage alt fra 20-30 minutter. Vigtigt! lad det kun simre, hvis du koger det for hårdt er det svært at kontrollere.

Kog noget vand til det glas du ønsker at komme marmeladen i, og kom den frisklavede marmelade i glasset og luk det så hurtigt du kan.

Ved større mængder kan man vælge at bruge atamon, men hvis du ikke laver mere end du kan spise på kort tid, gør det ikke noget.

 

Velbekomme.

 

  • Prep Time: 2h

Ingredienser

  • 200 g Blåbær
  • 80 g sukker
  • 1 dash vand
  • 1 pinch vaniljesukker
  • 1 dash citronsaft

Fremgangsmåde

This recipe has no instructions

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.