Perikon Bjesk

Prikbladet perikon er en fantastisk smuk plante. De gule blomster kan ses på lang afstand og når man kommer helt tæt på ses der tydeligt de små sorte prikker, deraf navnet Prikbladet perikon.

I juli-august blomstre Prikbladet perikon og det er her du skal ud og finde den til din hjemmelavede kryddersnaps eller som man siger i Nordjylland, “Bjesk”.

Pluk blomster og knopper og lad dem tørre et par dage i skygge. Derefter kommes de på flaske eller glas og der tilsættes alkohol.

Lad det trækkes i 3-4 dage og filtrer det igennem et filter (Kaffefilter kan bruges)

Nu kommer det vigtigste! Du skal nemlig fortynde den før du kan drikke den. Ved at fortynde den, frembringer du den dejligste aroma.

God fornøjelse!

Ingredienser

This recipe has no ingredients

Fremgangsmåde

This recipe has no instructions

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.