Syltede svampe

Når man sylter er det kun fantasien der sætter grænser, men her får du en af de opskrifter som jeg bruger når jeg sylter svampe.

Ingredienser:

250-500g svampe, det kan være alt lige fra kanteraller til karl johan m.fl.

2.5 – 5 dl Eddike

1 dl Æblecider eddike (Brug 1 hakket æble hvis du ikke har Æblecider eddike)

1 teske salt

10 peberkorn (én teske stødt peber hvis du ikke har peberkorn)

1 teske timian

5 spiseske fulde sukker. (Kom i efter behov, nogle kan lide deres eddikelage mere sød.)

1 hakket rødløg

Fremgangsmåde:

Kom eddike i en gryde. Varm til sukker og salt er opløst.

Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og smag til (IKKE svampene). Dog vil jeg lige indskyde at nogle koger svampene med for at undgå jordbakterier, og det er alt fra 3 til 30 minutter. Hvis dine svampe er rene og pæne burde det ikke være nødvendigt, men kog dem endelig med, hvis du vil være sikker.

Lad eddikelagen køle af og tilsæt svampene.

God fornøjelse.

  • Category:

Ingredienser

This recipe has no ingredients

Fremgangsmåde

This recipe has no instructions

Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.