Skovmærke bjesk

Skovmærke eller Bukkar som den også kaldes er en 10-30 cm høj urt som blomstre omkring maj-juni, og det er her du skal ud og samle denne velduftende urt.

Du kan bruge skovmærke frisk men også vælge at tørre den, dette kan for nogen give en meget stærk sødelige smag til bjesken.

Det er de friske skud du skal bruge, Fyld en flaske eller beholder med de friske skud, og fyld alkohol på til det dækker, de plukkede skud.

Lad den trække i 24 timer og filtre den smukke grønne essens, du kan fortynde den, hvis smagen er for sød.

Og som andre Bjesk så lad den trække et godt stykke tid men den kan også nydes til en frokost dagen efter indsamlingen.

Historisk information;

Skovmærke eller Bukkar blev i gammeltid ofte brugt som duftfrisker. Kranse blev bundet og hængt op i hjemmene, hvor efter en sød og frisk duft, bredte sig i rummene.

  • Prep Time: 1h
  • Cook Time: 24h

Ingredienser

  • Skud fra skovmærke
  • Vodka eller en neutral snaps

Fremgangsmåde

  1. Fyld en flaske eller beholder med de friske skud, og fyld alkohol på til det dækker, de plukkede skud. Lad den trække i 24 timer og filtre den smukke grønne essens, den kan fortyndes, hvis smagen er for sød.
Kim Fogt
Kim har studeret Natur- og kulturformidling på UCN i Hjørring og smiler over det mindste naturfund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.